joi, 24 ianuarie 2013

Desfășurarea concursului "Unirea şi Uniriștii"

Cu ocazia aniversării a 154 de ani de la Unirea Mică, Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Focşani a organizat în colaborare cu doamna profesoară Carmen Atarcicov, prima ediţie a concursului de istorie ,,Unirea şi Uniriştii”.

Activitatea oranizată cu prilejul zilelor colegiului a avut ca scop îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor legate atât de istoria ţării, cât şi de cea a liceului. În concurs s-au înscris patru echipe a câte trei membri, care au trebuit să răspundă la trei seturi a câte trei întrebări. Primele trei întrebări au fost din monografia colegiului de la înfiinţare şi până la Primul Război Mondial, următoarele trei au făcut referire la Unirea Principatelor Române de la 1859, iar în ultimul set au fost întrebări din viaţa lui Alexandru Ioan Cuza.

Departajarea echipelor s-a făcut în funcţie de prezentarea unui proiect în care fiecare grup a trebuit să-şi exprime viziunea asupra zilei de 24 ianuarie.

Juriul a fost format din doamna profesoară coordonator Carmen Atarcicov, reprezentantul Consiliului Şcolar al Elevilor, Codrin Bostan – vicepreşedinte CŞE şi Cristina Stancu, elevă în clasa a XII-a F la Colegiul Naţional ,,Unirea”.

Concursul s-a bucurat de participarea unor elevi care şi-au demonstrat interesul, iar juriul a avut o sarcină dificilă în a desemna câştigătorii. Echipa clasată pe locul I a fost formată din Nicolaş Carla, Asanache Eros-Adrian şi Toma Adrian, elevi în clasa a IX-a G. Poziţia secundă a fost ocupată de echipajul format din Chelaru Anda-Alexandra, Matei Alina şi Drâmbă Florina, eleve în clasa a X-a F, iar pe a treia poziţie s-au aflat Munteanu Andrei, Ion Maria-Alexandra şi Aurica Cătălin Valentin, elevi în clasele a X-a A şi a X-a F. În concurs au mai participat şi Pavel Mihai, Neacşu Carmen şi Hulea Denisa, elevi în clasa a X-a G.

Toţi participanţii au primit diplome de participare, iar echipele clasate pe primele trei poziţii au primit şi torturi ca premii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu