sâmbătă, 12 mai 2012

Împreună suntem Europa, la final - comunicat de presă

Comunicat de presă
„Împreună suntem Europa”, la final
         Campania de promovare și informare în legătură cu valorile europene a ajuns la final. În perioada 3-13 mai 2012 au fost organizate, sub egida valorilor europene, o serie de activități ce au avut ca scop informarea elevilor și nu numai în legătură cu Uniunea Europeană, Consiliul Național al Elevilor și valorile promovate de aceste structuri în învățământul românesc.
        Activitățile organizate în cea de-a doua etapă a concursului național de proiecte „Europa mai aproape de CNE” au fost reprezentate de aplicarea unor chestionare elevilor Colegiului Național „Unirea”, realizarea unui flashmob, realizarea unei scenete de teatru-forum, organizarea unei acțiuni de diseminare la Centrul de Tineret, precum și o dezbatere cu elevii uniriști.
        Campania de informare a avut ca public-țintă elevii Colegiului Național „Unirea”, însă s-a bucurat de sprijinul membrilor și voluntarilor Consiliului Județean al Elevilor Vrancea (fiind astfel implicați elevi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Liceul cu Program Sportiv Focșani). De asemenea, proiectul „Împreună suntem Europa” s-a bucurat de sprijinul  Asociației Potpourri și al blogosferei vrâncene.
       Scopul principal al acestui proiect a fost reprezentat de informarea elevilor asupra valorilor europene,  a modului în care acestea caracterizează cetățeanul european al mileniului al III-lea și a rolului formator pe care îl are Consiliului Elevilor în formarea viitorilor cetățeni promotori ai spiritului și valorilor europene. Obiectivul principal al acestei campanii de informare este reprezentat de popularizarea valorilor europene evidențiate în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.
      Proiectul „Impreună suntem Europa” a fost implementat de o echipă formată din trei membri: Maria Iacob, Vanessa Sava și Mădălin Blidaru.  Consider că activitățile desfășurate au reprezentat un adevărat succes, fiecare având cel puțin 20 de participanți. Ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect și că am reușit să atragem voluntari în desfășurarea campaniei noastre.  Pentru noi, ca echipă, a fost ocazia să descoperim percepții diferite asupra Consiliului Național al Elevilor, asupra Uniunii Europene și a valorilor promovate de aceste structuri.” – Mădălin Blidaru, coordonatorul echipei MVM.
             „Europa mai aproape de CNE” este un proiect al Consiliului Național al Elevilor (CNE) pentru elevii din România. Proiectul, apărut la inițiativa Dianei-Ioana Morea, senior al Consiliului Național al Elevilor și a lui Andrei Ghergu, se desfășoară în parteneriat cu Cabinetul Europarlamentarului Norica Nicolai.
Legături utile:
Echipa MVM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu