luni, 25 ianuarie 2016

Concursul ”Unirea și uniriștii”

Joia trecută, 21 ianuarie 2016, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a concursului de istorie ”Unirea și uniriștii”, concurs cu tradiție în cadrul Colegiului Național ”Unirea”. La acesta s-au înscris 4 echipe alcătuite din câte 3 membri ce au reprezentat clasele a IX-a A, a IX-a F, a XI-a F și a XI-a G și a fost jurizat de către doamna profesoară Carmen Atarcicov și de președinta Consiliului Școlar al Elevilor Ruxandra Dobre.


În prima parte, cea de teorie, concurenții au primit întrebări referitoare la bibliografia citită. Din sală nu au lipsit nici susținătorii participanților, care și-au încurajat colegii prin zâmbete și aplauze pentru fiecare răspuns corect. Întrebările primite au solicitat atenția și memoria echipelor, care trebuiau să ofere răspunsul într-un anumit timp.


Cea de-a doua probă a concursului a pus la încercare creativitatea participanților, care au trebuit să ofere, printr-o prezentare originală, răspunsul la întrebarea Ce înseamnă pentru voi Unirea? Nu au lipsit filmulețele prin care participanții au ilustrat ceea ce înseamnă, în viziunea lor, Unirea. Pe baza filmulețelor, concurenții au susținut și discursuri care au captat atenția publicului prin ideile prezentate.



Concursul nu s-a terminat aici, existând și o probă de baraj pentru locul I, respectiv locul al III-lea. Echipele au primit întrebări suplimentare în urma cărora s-a putut face departajarea.
Așadar, rezultatele finale sunt acestea:

Premiul I - Echipa din clasa a IX-a A: Alex Iordăchescu, Dragoș Jitea, Ana-Maria Necula
Premiul al II-lea - Echipa din clasa a XI-a F: Bianca Balaciu, Clarisa Nelu, Teodora Tudose
Premiul al III-lea - Echipa din clasa a XI-a G: Mihaela Bacnaș, Mihaela Chircă, Monica David
Mențiune - Echipa din clasa a IX-a F: Florentina Dănilă, Andreea Rotaru, Emilia Munteanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu