luni, 7 mai 2012

Promovarea valorilor europene prin dans - comunicat de presă

Comunicat de presă
Promovarea valorilor europene prin dans
          Luni, 7 mai 2012, la Colegiul Național „Unirea”, Focșani, a fost organizat un flashmob ce a avut ca scop atragerea atenției asupra valorilor europene în sistemul educațional românesc. Evenimentul a reunit peste 50 de elevi care au ales să danseze și peste 100 care au ales să fie spectatori.
         Începând cu ora 12:25, aceștia au dansat pe ritmurile unui colaj realizat din melodii cunoscute, dovedint astfel că dansul este un promotor al valorilor europene. Promovează egalitatea, unitatea, diversitatea și nu numai. Fie că este la nivel local, național, regional sau mondial, dansul transmite mai departe aceste valori, îndemnând la participare.
        Această activitate face parte dintr-o serie aflată sub un proiect umbrelă „Împreună pentru Europa”, organizat de un grup de elevi, Mădălin Blidaru, Vanessa Sava și Maria Iacob, în cadrul fazei finale a concursului „Europa mai aproape de CNE”, proiect al Consiliului Național al Elevilor.
       În zilele următoare vor fi continuate activitățile, astfel miercuri elevii vor încerca să conștientizeze și să informeze colegii asupra importanței valorilor europene în educației prin intermediul teatrului-forum, urmând ca vineri să aibă loc o dezbatere ce are ca scop identificarea principalelor probleme care pun piedici valorilor promovate de UE în sistemul educațional, dar și promovarea acestora.
       Campania „Împreună suntem Europa” se bucură de sprijinul Asociației Potpourri și al blogosferei vrâncene, dublându-se astfel activități din viața reală în online, loc unde se desfășoară o serie de activități de informare.
       „Europa mai aproape de CNE” este un proiect de amploare al Consiliului Național al Elevilor pentru elevii din România.Proiectul, apărut la inițiativa Dianei-Ioana Morea, senior al Consiliului Național al Elevilor și a lui Andrei Ghergu, se desfășoară în parteneriat cu Cabinetul Europarlamentarului Norica Nicolai și, evident, cu Consiliul Național al Elevilor, reprezentat prin Andrei Bogdan Petre, în calitate de președinte.
Mădălin Blidaru,
Vicepreședinte Consiliul Școlar al Elevilor
Colegiul Național „Unirea”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu